Brahma uniek charisma

2013

Kweekkoppels Hollandse lijn:

Voor het fokseizoen zijn gepland onderlinge combinaties van de F1 alsmede terugparing van de F1 aan Arabische Trommelduiven om de factor voor trommelen erin te krijgen. Ook wordt er nog een combinatie gemaakt van een doffer geelzilver Arabische Trommelduif x duivin Hollandse Kropper geelzilverschimmel om de schimmel factor er in te fokken. 

 

Kweekkoppels Spaanse lijn:

De Spaanse lijn wordt voortgezet met Gaditano's, deze combinatie krijgt de voorkeur boven die met Canaria's. In grootte doet de nafok niet veel voor elkaar onder. De reden om een Canaria te gebruiken vanwege de kleinheid is in feite niet aan de orde, verder domineren in de nafok de korte kop en het opgerichte type van de Canaria.

 

Onderstaand koppel uit Arabisch x Gaditano wordt dit jaar ingezet bij de fokkerij:

 

 

Het koppel Arabische Trommelduif doffer geelzilver x Gaditano duivin zwart dat bovenstaande roodzilver doffer heeft geleverd blijft in 2013 gehandhaafd.

 

 

Het koppel op bovenstaande foto's bestaande uit een Gaditano doffer dominant rood x Arabische Trommelduif duivin dominant roodbont  heeft in de afgelopen herfst/winterperiode een tweetal jonge doffers geproduceerd, waarvan 1 op onderstaande foto. Een roodzilver duivin uit de Hollandse lijn wordt gecombineerd met deze doffer.

        

 

Een combinatie van Arabische Trommelduif doffer x Marchenero duivin wordt ook uitgeprobeerd.