Brahma uniek charisma
Berend Beekhuis » Columbia kleuren » Oker Witporselein

Oker Witporselein     Buff Mottled

2020

Onderstaande hen is een voorbeeld voor wat betreft het resultaat van de paring van de rood witporselein  haan met een porselein hen. Afwachten hoe dit er uit gaan zien als ze helemaal door de rui is.   

                            20200710_200055-kopie.jpg 

                                                           foto d.d. 10 juli 2020           

2019

De stap van porselein naar oker witporselein is niet zo groot, het gaat dan om het toevoegen van een enkel gen dominant wit aan porselein. Het dominant wit komt van buff witcolumbia, in de eerste generatie van de kruising porselein x buff witcolumbia is er nog geen pareling zichtbaar, dat komt in de 2e generatie bij een terugparing aan porselein. Het resultaat is zichtbaar bij de haan op onderstaande foto.

 

                   20191121_120623.jpg

                                                     foto d.d. 21 november 2019

Nu wil het geval dat er bij de porselein ook dieren zijn met een enkel gen mahonie, dat resulteert in de haan die zichtbaar is op onderstaande foto, wat we dan rood witporselein zouden kunnen noemen.

 

                              20191121_1015444.jpg

                                                                      foto d.d. 21 november 2019

Er waren in dit fokseizoen alleen enkele hanen die ''pareling'' lieten zien, in 2020 zullen er hennen volgen.

Er is natuurlijk discussie over waar eindigt goud/buff en begint rood, ook in dit geval.Als je uitgaat van het rood van de Rhode Island Red en wat er in het Sussex wordt gebracht dan moet dit rood veel donkerder.

Een ander punt is dat de ''pareling'' op bovenstaande hanen verdacht veel lijkt op de zoming die we zien bij geel witgezoomd. Het is niet onmogelijk dat het hier alleen zoming betreft, we zullen de fokresultaten af moeten wachten om uitsluitsel te krijgen.

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb