Brahma uniek charisma
Berend Beekhuis » Patrijs kleuren » Mz. Isabelpatrijs

Meerzomig Isabelpatrijs  Multiple Laced Isabelpartridge

2013

    

                                     13-H27-210 (geboren 31 maart 2013) - foto d.d. 1 oktober 2013    

2012

Dat er inmiddels mooie hennen met het juiste formaat zijn bewijzen de resultaten in de AOC klasse op de Europashow 2012 in Leipzig, een tweetal hennen behaalden daar resp. 94 en 95 punten en werden een E en een Z-prijs toebedeeld door keurmeester Herbert Bauer.

 

   December 2012     12-H27-675

                                     SG 95 E -  Europashow Leipzig 2012

In 2012 blijkt dat het wederom moeilijk is om grote meerzomig isabelpatrijs Brahmahanen te fokken met volledig uitgegroeide schouder- en ook staartveren. Dit is ook het geval bij nafok uit fokonzuiver meerzomig patrijs.

                  

Merkwaardigerwijs had ik de tekortkoming van een onvolledige schouderbevedering tot dan toe niet geconstateerd bij de hanen van de Brahmakrielen in deze kleurslag, maar na bezoek aan de clubshow 2012 van de Duitse Brahmaclub in Rockolding waar meerdere hanen aanwezig waren, was het probleem van de onvolledige schouderbevedering ook duidelijk zichtbaar. Een niet geheel ontwikkelde bevedering komt ook tot uiting in de wat smallere staart en vleugelpennen. Bij de hennen is er altijd wel wat frise-vorming te constaren aan het einde van de rugveren bij de overgang naar de staart. Het is duidelijk dat deze problemen optreden als er parelgrijs in het spel is, ook bij andere kippenrassen in deze kleur is dit het geval.

 

2011

Het overbrengen van de meerzomig isabelpatrijs kleurslag van de Brahmakrielen naar de grote Brahma's vergt een aantal jaren, begonnen in 2008  en nu is het laatste stadium bij mij bereikt, in het voorjaar van 2011 zijn er enkele meerzomig isabelpatrijs Brahma's geboren die het juiste formaat hebben. Een van de hennen was voldoende uitgegroeid  om te showen op de Europese Brahmashow van 28-30 oktober 2011 in Meijel en was daar de mooiste in de kleurslag met 92 punten, concurrentie was er van Peter Schroe uit Belgie, die met hetzelfde traject bezig is en dieren heeft van gelijkwaardige kwaliteit.       

 Hen, oktober 2011

Haan, oktober 2011

 

Er is begonnen met een meerzomig isabelpatrijs krielhaan welke gecombineerd is met een grote meerzomig patrijs hen. De F1 is onderling gepaard zodat er weer isabelkleurige tevoorschijn kwamen, een isabel haan hiervan werd wederom gepaard aan een grote meerzomig patrijs hen, nafok onderling gepaard om weer bij isabel uit te komen. Tussentijds werd ook een grote meerzomig koekoekpatrijs hen gebruikt om de koekoekfactor er in te brengen.  

 

                                 Trio 60 % Brahma

                                                   Ongeveer halverwege

                                 Kopstudie hen

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

                               2010 - Bijna even groot, isabelpatrijshen met koekoekfactor.

                                       

Fokhaan 2011 deze is gecombineerd met een meerzomig koekoekpatrijs hen met isabel voorouders waaruit in 2011 de isabel kuikens zijn geboren.   

                           Mei, 2011

                                                                              Meerzomig Isabelpatrijs Haan